Annuleringsverzekering groep

Annuleringsverzekering voor groepen nu online afsluiten.

Heeft u een groepsreis geboekt en bent u op zoek naar heldere informatie over een annuleringsverzekering voor uw groep? Op deze informatiepagina vindt u informatie over annuleringsverzekeringen voor groepen. Bovendien kunt u desgewenst op onze website een annuleringsverzekering voor de door u samengestelde groepsreis online afsluiten.

Indien u een annuleringsverzekering voor een groep online wilt afsluiten, klik hier.

Wat is een annuleringsverzekering voor groepen?

Een annuleringsverzekering voor een groep of groepen wordt binnen de verzekeringssector een groepsannuleringsverzekering genoemd. Er zijn in Nederland een paar verzekeraars die een groepsannuleringsverzekering aanbieden, dit zijn met name Anker Insurance en ANWB verzekeringen. Wij werken voor wat betreft de annuleringsverzekering voor groepen samen met Anker Insurance, een Nederlandse verzekeraar met meer dan 100 jaar ervaring.

Wat dekt een groepsannuleringsverzekering?

In het algemeen dekt een annuleringsverzekering voor een groep of groepen de annuleringskosten als een deelnemer of familie van de deelnemer in de 1e of 2e graad ernstig ziek wordt, komt te overlijden of een ernstig ongeval krijgt. Het gaat hier vaak om een individuele dekking.

Er zijn echter ook groepsannulering verzekeringen polissen met collectieve dekking. Als er een deelnemer ernstig ziek wordt, komt te overlijden of een ernstig ongeval krijgt, kan de hele groep annuleren.

Verder bieden sommige annuleringsverzekering voor groepen ook dekking bij vertragingen of vroegtijdige terugkeer.

De groepsannuleringsverzekering welke u via onze website online kunt afsluiten, heeft een individuele dekking en een collectieve dekking. U bent dan als groep optimaal tegen annuleringskosten verzekerd.

Bij wie kunt u een annuleringsverzekering voor uw groep online afsluiten?

Voor zover wij weten, is het alleen mogelijk om via de website van Vakantie Zeker online een annuleringsverzekering voor groepen af te sluiten.
U krijgt de polis online, via het door u opgegeven e mail adres, in huis en bent verzekerd nadat de premie is voldaan.

Lijst met deelnemers bij afsluiten annuleringsverzekering groep altijd insturen

Indien u een annuleringsverzekering voor een groep wenst af te sluiten, dient u altijd een deelnemerslijst in te sturen naar de verzekeringsmaatschappij waar de groepsannuleringsverzekering wordt ondergebracht. Het gaat hier om alle personen die deel nemen aan de groepsreis.

Indien u online een groepsannuleringsverzekering via Vakantie Zeker af sluit, kunt u online deze deelnemerslijst meesturen.

Samenwerking met Anker Insurance

Wij zijn er trots op dat Anker Insurance ons in staat heeft gesteld om via onze website online groepsannuleringsverzekeringen te kunnen afsluiten. Het gaat hier om verzekeringen voor groepen


Via de volgende websites kunnen er online reis- en annuleringsverzekeringen worden afgesloten bij Vakantie Zeker.

Groepsannuleringsverzekeringen, www.groepsannuleringsverzekering.nl

Groepsreisverzekeringen, www.groepsreisverzekering-afsluiten.nl

Schoolreisverzekeringen, www.schoolreisverzekering.nl

 

Annuleringsverzekering voor uw groep noodzakelijk?

In tegenstelling tot de groepsreisverzekering is een groepsannuleringsverzekering niet altijd noodzakelijk. Bij een annuleringsverzekering voor een groep of groepen, is het verzekerd belang immers de reissom of de huursom en dat risico is voor veel groepen goed te dragen. Stel dat u een groepsreis boekt voor €1.000 met 20 personen en de reis moet onverhoopt geannuleerd worden dan is het risico per persoon maar €50,-. Aan de andere kant bedraagt de premie voor een groepsannuleringsverzekering of annuleringsverzekering voor een groep maar 5,5 % van de reissom en is verzekeren dus altijd een optie.

Anders ligt het als er een groepsreis geboekt wordt met bijvoorbeeld vliegreizen, hotels, excursies en dergelijke. Het kan dan al snel om duizenden euro’s tot tienduizenden euro’s gaan en een annuleringsverzekering voor de groep zal dan wel noodzakelijk zijn.

Samenvattend: Een groepsannuleringsverzekering is vaak niet noodzakelijk maar wel wenselijk, zeker als de reissom een aanzienlijke bedrag is en er bijvoorbeeld gevlogen wordt en overnacht wordt in hotels en dergelijke.