Groepsuitjes

Groepsuitjes en de juiste verzekering afsluiten

In Nederland worden jaarlijks tienduizenden groepsuitjes georganiseerd. Dat kunnen groepsuitjes zijn zoals een bedrijfsuitje, schoolreisje, personeelsfeest, vriendenweekend, uitje met school of vereniging, een uitje met een koor, politieke partij, werkbezoek en veel meer. Ieder groepspuitje is anders en bij alle groepsuitjes past wel een verzekering.  Voor groepsuitjes zijn er 2 verzekeringen van belang, de groepsreisverzekering en de groepsannuleringsverzekering. Daarnaast is er voor groepsuitjes in het kader van een schoolreisje, werkweek of schoolkamp, de schoolreisverzekering, een speciale groepsreisverzekering voor basis scholen en ander onderwijsinstellingen . Hieronder leggen we uit welke risico's een groepsuitje met zich mee brengt en waarom bij groepsuitjes alrtijd een groepsannuleringsverzekering, groepsreisverzekering of schoolreisverzekering af te sluiten.

Risico's van een groepsuitje

Je hebt groepsuitjes in alle soorten en maten. Of een groepsuitje nu een dag duurt of een week, aan alle groepsuitjes zitten bepaalde risico's, zowel voor de organisator van de groepsuitjes als de deelnemers. Hieronder enkele voorbeelden van de risico's die groepsuitjes met zich mee kunnen brengen.
  • Tijdens een groepsuitje kan een deelnemer een ongeval krijgen
  • Bagage kan door een calamiteit beschadigd raken of zelfs gestolen worden
  • Als er tijdens de groepsuitjes schade ontstaat aan bijvoorbeeld de accommodatie of gebruikte materialen kan je aansprakelijk gesteld worden voor de schade 
  • Iemand kan tijdens een groepsuitje onwel of ernstig ziek worden
  • Het kan zijn dat een groepsuitje geannuleerd moet worden omdat één van de deelnemers is komen te overlijden of een ernstig ongeval heeft gehad
  • Tijdens het vervoer van en naar het groepsverblijf kan er een ongeval plaatsvinden
  • Als er iets tijdens een groepsuitje in het buitenland gebeurt, bijvoorbeeld een verkeersongeval, kan er rechtsbijstand nodig zijn

Groepsreisverzekering afsluiten bij groepsuitjes

Het is altijd verstandig om als organisator van een groepsuitje een groepsreisverzekering af te sluiten. Dit geldt ook voor evenementenbureau's die groespuitjes organiseren. Een groepsreisverzekering verzekert de hele groep deelnemers en begeleiders aan het groepsuitje. Denk hierbij ook aan bage schade, bepaalde buitengewone lasten, ongevallen, bepaalde medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid.  Als organisator van groepsuitjes beperk je je risico door een groepsreisverzekering met uitgebreide dekking af te sluiten, ook als de deelnemers aan de groepsreis of het groepsuitje een doorlopende reisverzekering hebben afgesloten. Je kunt in principe de kosten van een groepsreisverzekering doorberekenen aan de deelnemers van de groepsreisjes of groepsuitjes. De premie voor groepsuitjes is zeer betaalbaar.  Op de website groepsreisverzekering-afsluiten.nl kan je zelf in het kader van een groepsuitje of groepsreis de premie uitrekenen en de groepsreisverzekering oline afsluiten. De groepsreisverzekering wordt, net zoals onze groepsannuleringsverzekering, ondergebracht bij Europeesche Verzekeringen. De verzekeraar om groepsuitjes en groepsreizen te verzekeren. In de voorwaarden staat precies vermeld wat een groepreisverzekering nu wel of niet dekt. Lees deze goed door voor je je groepsuitje wilt verzekeren.

Groepsuitjes en groepsannuleringsverzekering

Groepsuitje georganiseerd?  Lopen de kosten van het groepsuitje op?  Sluit dan een groepsannuleringsverzekering af. De kosten van groepsuitjes kunnen flink oplopen, zeker als het meerdaagse bedrijfsuitjes of exclusieve groepsuitjes betreft. En als een groepsuitje door vervelende en onverwachte omstandigheden geannuleerd moet worden, zit je met de gebakken peren, oftewel annuleringskosten.  Zeker als het moeten annuleren van een groepsuitje te maken heeft met ernstige ziekte, overlijden of ongeval van een van de beoogde deelnemers aan het groepsuitje zijn de druiven zuur. Een groepsannuleringsverzekering kan niet de emotionele pijn wegnemen als een groepsuitje door overlijden, ernstige ziekte of ongeval van één van de deelnemers, geannuleerd moet worden. Wel de financiële pijn, want de annuleringskosten van het groepsuitje wordt bij bepaalde calamiteiten vergoed. De groepsannuleringsverzekering van Vakantie Zeker en Europeesche Verzekeringen kan online worden afgesloten tot een verzekerd bedrag van 60.000 euro per polis. Er is sprake van een individuele dekking en een groepsdekking. Het laatste houdt in dat als één van de deelnemers aan het groepsuitje een ongeval krijgt, ernstig ziek wordt of komt te overlijden, de hele groep deelnemers aan de groepsreis het recht heeft om te annuleren. De annuleringskosten van de hele groep zijn dan gedekt.  Of het nu groepsuitjes in Nederland of in het buitenland betreft, het is in de meeste gevallen verstandig om als organisator van het groepsuitje, naast de eerder besproken groepsreisverzekering, een groepsannuleringsverzekering af te sluiten. En dat kan net als bij de groepsreisverzekering online.  Ook bij onze groepsannuleringsverzekering is de verzekeraar Europeesche Verzekeringen. De vertrouwde verzekeraar bij groepsreizen, groepsuitjes, personeelsfeesten en bedrijfsfeesten. In onze algemene voorwaarden van de groepsannuleringsverzekering staat in wat verzekerd is en wat de uitsluitingen zijn.

Groepsreisverzekering voor scholen

Een schoolreisje of schoolkamp is feitelijk een groepsuitje voor scholen. Een schoolreisje is vaak één dag terwijl een schoolkamp groepsuitje meestal meerdere dagen is. Een groepsreisverzekering voor een schoolreisje of schoolkamp heet bij ons een schoolreisverzekering.  Onze schoolreisverzekering kan, door scholen en andere onderwijsinstellingen in Nederland, online worden afgesloten. Maximaal 250 deelnemers,leraren, leerlingen en begeleiders zijn meeverzekerd. Beneluxdekking of Europadekking. Verzeker altijd deze groepsuitjes voor scholen!

Economisch risico niet af te dekken

Wij worden regelmatig gebeld door organisaties en evenementenbureau's die groepsuitjes en bedrijfsuitjes organiseren  met de vraag of een groepsannuleringsverzekering ook het risico dekt als er te weinig deelnemers zijn voor het geplande groepsuitje of bedrijfsuitje. Ons antwoord is altijd dat economische risico's bij groepsuitjes niet door een groepsannuleringsverzekering of groepsreisverzekering af te dekken zijn.. Desalniettemin raden wij ook organisatiebureau's en evenementen bureau's aan, om als daar behoefte aan is bij henzelf of hun relaties, online onze groepsreisverzekering en/of groepsannuleringsverzekering af te sluiten.