Veel gestelde vragen

Waarom een groepsannuleringsverzekering afsluiten?
Indien u een groepsaccommodatie, groepsreis, groepsrondreis, familieweekend, familiereünie, vliegreis of groepsvakantie hebt geboekt, kan het verstandig zijn een groepsannuleringsverzekering af te sluiten tegen annuleringskosten. Indien de groepsreis, vriendenweekend, familieweekend of geboekte groepsaccommodatie geannuleerd moet worden in verband met bijvoorbeeld overlijden, ongeval of ernstige ziekte van een deelnemers of familie in de 1e of 2e graad, zijn deze annuleringskosten verzekerd. Onze groepsannuleringsverzekering kent een groepsdekking ( hele groep kan annuleren als een deelnemer van de groep iets overkomt wat onder de dekking vakt ) en een individuele dekking.
Kan ik ook vliegtickets en hotels verzekeren via uw groepsannuleringsverzekering?
U kunt ook vooraf geboekte vliegtickets en hotels verzekeren via onze groepsannuleringsverzekering.
Heeft uw groepsannuleringsverzekering werelddekking?
Onze groepsannuleringsverzekering heeft een werelddekking.
Is er een minimaal of maximaal aantal mensen dat verzekerd kan worden?
Er is geen minimaal of maximaal aantal mensen dat via onze groepsannuleringsverzekering verzekerd kan worden. U kunt dus net zo goed een groepsanuleringsverzekering afsluiten voor 5, 8, 20 personen als voor 100 mensen. 
Wel is het zo dat deze annuleringsverzekering voor groepen vooral aantrekkelijk is indien uw groep bestaat uit minimaal 10 personen.  Bij een "gewone" annuleringsverzekering is er optimale dekking tot en met 9 personen. Maar u kunt deze groepsannuleringsverzekering ook afsluiten indien u bijvoorbeeld een reis met 4, 5 of 6 personen hebt geboekt.  
Zie voor kleine groepen ook onze kortlopende annuleringsverzekering
Waarom moet ik de namen van de deelnemers aan de groepsreis bij u opgeven?
Alleen de mensen die mee gaan met de groepsreis en waarvan wij de namen hebben ontvangen via de deelnemerslijst zijn middels de groepsannuleringsverzekering verzekerd. Daarnaast kunt u nog 1 persoon opgeven die niet mee gaat met de groepsreis maar wel verzekerd kan worden. U kunt de deelnemerslijst aan ons doorgeven op het moment dat u de groepsannuleringsverzkering online afsluit maar dit mag ook later. U hoeft voor wat betreft de deelnemers alleen maar de voorletter en achternamen aan ons door te geven. De dekking van de groepsannuleringsverzekering gaat pas in nadat wij de premie en de deelnemerslijst ontvangen hebben.
Tot welke bedragen kan ik online een groepsannuleringsverzekering bij u afsluiten?
U kunt via deze website online een groepsannuleringsverzekering afslluiten indien het totale te verzekeren bedrag niet hoger is dan 60.000 euro of 7500 euro per persoon. Indien u een groepsaccommodatie wilt afsluiten met een hoger bedrag dan 60.000 euro of 7500 euro per persoon, kunt u contact met ons opnemen voor een offerte.
Waarom kan ik het beste uw groepsannuleringsverzekering binnen 7 dagen na boeking van de groepsreis afsluiten?
U kunt onze groepsannuleringsverzekering het beste binnen 7 dagen na de geboekte groepsreis of gehuurde groepsaccommodate afsluiten omdat u dan de meest optimale dekking hebt. Indien u binnen 7 dagen na het boeken van de groepsreis,tickets, hotels, groepsaccommodatie, enzovoort, onze groepsannuleringsverzekering afsluit, zijn bestaand ziektes en dergelijke niet uitgesloten. In de algemene voorwaarden kunt u de informatie hierover en andere relevante zaken terugvinden. U vindt deze op onze website onder algemene voorwaarden.
Wij adviseren u altijd de algemene voorwaarden van onze groepsannuleringsverzekering goed door te nemen voordat u de polis afsluit.
Waarom is dit de meest complete groepsannuleringsverzekering?
Deze annuleringsverzekering van Vakantie Zeker en Anker Insurance is onder meer vanwege de volgende punten de meest complete groepsannuleringsverzekering.
 • Werelddekking
 • Anker Insurance is de verzekeraar en samen met Vakantie Zeker specialist in Groepsannuleringsverzekeringen
 • Groepsdekking en individuele dekking
 • Bij de groepsdekking kan de hele groep annuleren ( belangrijk! )
 • Ook schadevergoeding bij bepaalde vertraging van bijvoorbeeld vliegtuig
 • De dekking van de polis gaat al in nadat wij de premie en deelnemerslijst hebben ontvangen
 • U kunt de polis lang voor de groepsreis of gehuurde groepsaccommodatie afsluiten
 • Eenvoudig online afsluiten ( u krijgt de polis via e mail toegestuurd )
 • Eenvoudig deelnemerslijst toesturen
 • Goede en snelle schadeafhandeling
 • Uitstekende prijs- en kwaliteitsverhouding
 • U kunt deze combineren met het afsluiten van een groepsreisverzekering ( alleen Europadekking of Beneluxdekking, zie groepsreisverzekering-afsluiten.nl
Is het verstandig om naast de groepsannuleringsverzekering een groepsreisverzekering af te sluiten?
Het is in de meeste gevallen verstandig om naast de groepsannuleringsverzekering ook een groepsreisverzekering af te sluiten, ook als de mensen die deelnemen aan de groepsreis al een individuele, doorlopende reisverzekering hebben afgesloten.  Met name bij schade is het prettig indien u als groep een beroep kunt doen op één (groepsreis)verzekering. Lees alles over onze groepsreisverzekering met Beneluxdekking of Europdekking en hoe u deze kunt afsluiten.

Dekt deze groepsannuleringsverzekering ook een samengestelde reis?
Ook indien u zelf de reis hebt samengesteld ( bijvoorbeeld zelf vliegticket, hotel en huurauto hebt geboekt ) is de dekking van deze groepsannuleringsverzekering van Anker Insurance en Vakantie Zeker van toepassing.
Is deze groepsannuleringsverzekering ook geschikt voor een personeelsuitje of personeelsfeest?
Deze groepsannuleringsverzekering kan ook worden afgesloten in het kader van een personeelsfeest of personeelsuitje