Kortlopende annuleringsverzekering

Kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Afsluiten kortlopende annuleringsverzekering noodzakelijk?
Het afsluiten van een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering is belangrijk. Lees hierna verder waarom.
De meeste mensen gaan 1 of 2 keer per jaar op vakantie. Veel mensen hebben een doorlopende reisverzekering afgesloten waarbij ze het hele jaar door verzekerd zijn tegen bijvoorbeeld ongevallen, bagegeschade, persoonlijke hulpverlening en medische kosten. Vaak hebben mensen geen doorlopende annuleringsverzekering afgesloten en zijn ze niet tegen annuleringskosten verzekerd. Toch worden er alleen in Nederland al jaarlijks meer dan 1.000 geboekte vakanties geannuleerd wegens ernstige ziekte, overlijden of ongeval. Het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering of doorlopende annuleringsverzekering is daarom zeer aan te raden. Bij het annuleren van een vakantie wegens een ongeval, ernstige ziekte of overlijden worden de annuleringskosten namelijk door een kortlopende annuleringsverzekering of doorlopende annuleringsverzekering vergoed.

Website:  Kortlopende annuleringsverzekering.

Kortlopende annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen

De kortlopende annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen is om een aantal redenen uniek. Niet alleen kan deze kortlopende annuleringsverzekering online worden afgesloten bij meer dan 3.000 assurantie tussenpersonen in Nederland, deze kortlopende annuleringsverzekering, kent net als de doorlopende annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen, de mogelijkheid om een annuleringsverzekering met All Risk Dekking af te sluiten. Iemand die een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering bij Europeesche Verzekeringen met All Risk Dekking afsluit kan zelf bepalen om welke reden hij of zij een bepaalde reis of vakantie annuleert. Dat hoeft dus niet ernstige ziekte, ongeval of overlijden te zijn maar bijvoorbeeld een reden als hobby, studie of werk. Maar ook een verhuizing of echtscheiding kan bij een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen met All Risk Dekking een reden zijn om de vakantie of reis te annuleren. Houdt u er wel rekening mee dat u in het geval u een annuleringsverzekering vanwege de All Risk Dekking gebruikt om een vakantie of reis te annuleren, u 75 % van de gemaakte annuleringskosten uitgekeerd krijgt. Bij een normale kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering is dat 100 %. Overigens is het niet mogelijk om bij een groepsannuleringsverzekering een polis af te sluiten met All Risk Dekking.

Doorlopende annuleringsverzekering afsluiten

Indien u regelmatig op vakantie of op reis gaat, is het verstandig geen kortlopende annuleringsverzekering maar een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kan als aanvulling op een doorlopende reisverzekering maar ook als zelfstandige doorlopende annuleringsverzekering. U kunt natuurlijk ook per reis bekijken of u wel of geen kortlopende annuleringsverzekering afsluit.